Home » Tuincentrum

Tuincentrum Overzicht Nederland 2020

Op zoek naar een tuincentrum in Nederland waar 'het weer' geen invloed heeft? U vindt naast winkelcentra de leukste tuincentra op Overdektwinkelcentrum.nl. Ontdek voor- en achter de schermen het gezicht van tuincentra en ander nieuws via onze blogs. Daarnaast vindt u per tuincentrum wanneer het koopzondag is en wat de openingstijden zijn.

 

Wat is een Tuincentrum?

Een tuincentrum is een winkel gespecialiseerd in de verkoop van tuinartikelen. Vaak zijn deze tuincentra deels in broeikassen gevestigd en hebben ze ook een buitengedeelte. In tuincentra worden bomen, planten (zowel tuinplanten als kamerplanten) en bloemen verkocht.

Maar ook veel andere artikelen zoals zaden, tuingereedschap, tuinaarde en potgrond, bestrijdingsmiddelen, meststoffen, bestratingsartikelen zoals stenen, hout voor schuttingen en kunstwerken (uit beton of kunststof gegoten). Ook zijn er vazen, bloempotten, kaarsen en accessoires om een huis aan te kleden te vinden.

 

Speciale shows tijdens seizoenen in tuincentra

Tegenwoordig richten tuincentra grote shows in voor de verkoop van sfeerartikelen rond Kerstmis en Pasen. In de lente en zomer richten tuincentra zich ook op de verkoop van tuinmeubels en barbecueartikelen. Zij verkopen soms vijverartikelen en vissen, vogelvoer en vuurwerk.

De omzetten van tuincentra zijn het afgelopen decennia flink gestegen door de verbreding van het assortiment. De laatste jaren wordt een deel van het assortiment echter ook verkocht door bouwmarkten waaronder tuin-artikelen zoals gereedschappen en planten.

 

tuincentrum

 

Ligging Tuincentrum

Er zijn tuincentra in en rondom de meeste grotere steden, deze liggen doorgaans langs een snelweg of aan de rand van de stad, zodat ze makkelijk per auto bereikbaar zijn en over voldoende ruimte beschikken. Vaak is er ook een woonboulevard op of nabij een tuincentrum.

 

Diverse Tuincentra ketens

Er zijn diverse ketens van tuincentra met vestigingen, eerder gezegd in verschillende plaatsen, zoals onder andere de Intratuin, Tuincentrum Overvecht, GroenRijk en DekaTuin. Tegenwoordig bestaan er ook online tuincentra die planten en accessoires thuis bezorgen.