Home » Winkelcentrum » Noord-Brabant » Den Bosch » Winkels gaan weer open in Den Bosch tijdens Coronacrisis

Winkels gaan weer open in Den Bosch tijdens Coronacrisis

Gepubliceerd op 13 april 2020 om 15:08

In winkelstad Den Bosch sloten modezaken en andere winkeliers massaal de deuren toen de corona-uitbraak serieuze vormen aannam in tegenstelling tot woonboulevards en tuincentra. Nu gaat de een na de ander weer open. Al was het maar omdat de voorjaarscollectie er snel uit moet.

 

winkels weer geopend in den bosch tijdens coronacrisis

Winkels in 's-Hertogenbosch weer 'open' tijdens coronacrisis

 

Vanwege het besmettingsgevaar moesten cafés en restaurants op 15 maart hals-over-kop op slot. Maar winkeliers mochten en mogen hun zaak geopend blijven houden. Toch ging de Bossche binnenstad dicht uit veiligheidsoverwegingen.

 

Bossche Winkeliers hebben er Rustig over nagedacht om winkels te heropenen

Nu de Bossche winkeliers er rustig over hebben nagedacht willen ze het toch weer proberen. Ze hebben ongetwijfeld gezien dat een aantal zaken het toch behoorlijk doet’’, zegt Ton Kranenburg, voorzitter van ondernemersvereniging Hartje ‘s-Hertogenbosch.

 

Hij verwacht dat in de loop van deze week ongeveer de helft van de winkels in de Bossche binnenstad weer open is. Volgens hem geldt dat vooral voor modezaken. ,,Deze zaken zijn gevuld met een complete voorjaarscollectie. Die kun je over een poosje niet meer voor een redelijke prijs verkopen. Ondernemers hebben een poosje geleden al de collectie voor het najaar en de winter gekocht. Die moet natuurlijk net als de ingekochte voorjaarscollectie worden betaald. Dus dat speelt ook een rol bij de beslissing om de zaak te heropenen.’’

 

Bossche winkelier haakt in op de coronacrisis.

Bossche winkelier haakt in op de coronacrisis.

Nu tijd voor aangepaste openingstijden voor winkels in Den Bosch

Zoomers is een voorbeeld van een modezaak die deze week heropent. De winkel behoorde tot de eerste zaken in de Bossche binnenstad die werd gesloten. ,,In de omgeving van Den Bosch sloeg het coronavirus hard toe. Het leek ons daarom verstandig om te sluiten. Maar de tijd is nu rijp om met aangepaste openingstijden en veiligheidsmaatregelen te openen’’, zegt Bas Zoomers, mede-eigenaar van het filiaal in de Kerkstraat.

 

Het is de bedoeling dat de zaak deze week vanaf woensdag tot en met vrijdag geopend is vanaf 13.00 tot 18.00 uur. En op zaterdag en zondag vanaf 12.00 tot 17.00 uur. ,,We overwegen ook om net als de woonboulevards en tuincentra op tweede paasdag geopend te zijn‘’, aldus Zoomers. In elk geval is de zaak vanaf volgende week ook geopend op dinsdag.

 

Volgens Zomers is het verantwoord om de zaak te openen omdat ‘de mensen’ eraan gewend zijn om afstand tot elkaar te bewaren. ,,Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen massaal de stad ingaan. Maar daar ga ik niet vanuit. Als het bij ons in de zaak te druk wordt dan gaan de deuren een poosje dicht.”

 

Sissy Boy & Max in Den Bosch

In de Verwersstraat zijn zaken zoals Sissy Boy, West-Side en Max weer geopend. In de Kerkstraat geldt dat voor modezaak Vanilia. De winkel was amper dicht of het hoofdkantoor bepaalde dat de zaken weer open moesten. ,,Maar dan alleen op afspraak. Door de week loopt het nog niet storm. Maar afgelopen zaterdag was het redelijk druk’’, aldus een medewerkster.

 

Afspraak maken met Winkel

Het is de bedoeling dat klanten telefonisch een afspraak maken en dan zodat de medewerker steeds een klant in de zaak kan toelaten. ,,En als er niemand is dan doen we de deur ook open.’’

 

Schoenwinkelketen vanHaren heeft de meeste van 141 filialen heropend. Dat gebeurde onder meer in Rosmalen en de Helftheuvelpassage Den Bosch. Volgens een woordvoerder is onduidelijk of dat binnenkort ook gebeurt met het filiaal aan de Pensmarkt. Zeker is dat het ook daar voorlopig 100% zelfbediening is.

 

vanHaren in Rosmalen

 

bron: Brabants Dagblad


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.